Babka bananowa

babka bananowaJeśli szukasz prostego przepisu na babkę i jednocześnie chciałbyś być oryginalny, to babka bananowa winna spełnić Twoje oczekiwania. W czym tkwi sekret? Po pierwsze w banalnych składnikach, po drugie w unikalnym smaku babki i lepkim cieście, delikatnym i wilgotnym, zachowującym smak bananowy. Ciasto ma jeden minus, niestety nie dla wszystkich wygląda apetycznie. Wystarczą dwa- trzy banany, by nadały ciastu smak i aromat bananów, ale i to, by ciasto poczerniało i sprawiało wrażenie ciasta grahamowego. Pyszny smak babki zapewnia jej wielu fanów. By ją sporządzić wystarczy szklanka oleju oraz dwie szklanki mąki i dwa jaja, a także trzy banany, najlepiej bardzo dojrzałe, które należy rozgnieść widelcem i szklanka cukru. Całość wzbogacić należy łyżeczką proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej i cukrem waniliowym dla smaku. Wszystkie składniki wymagają zmieszania. By baka należała do udanych ciast należy piec ją czterdzieści minut w temperaturze dwustu stopni Celsjusza.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *